Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Herstel perspectief

Bouw verder aan je herstel
Als je een nieuwe start gaat maken, kun je daarmee verder werken aan je herstel, door je te richten op activiteiten die bij je nieuwe situatie passen en je weer vertrouwen in je nieuwe toekomst kan geven.

De perspectief werkplaats is een plek waar je inspiratie op kunt doen om de zoektocht naar geschikt werk naar je eigen hand te zetten en daar de gereedschappen voor levert. Ieder heeft een eigen verhaal, maar ook dat eigen verhaal moet je leren kennen voor je ermee kunt werken. Wij bieden je een heel scala aan gereedschappen die je verder helpen. We leren je die gereedschappen gebruiken, zodat je op eigen kracht verder kunt, je eigen toekomst vorm kan geven. 

Werk vinden doe je niet alleen, je netwerk van mensen die je ondersteunen bepaalt je kans op werk. Als je werk zoekt gaat het niet zozeer om wat je kunt, maar wie je kent. Als je niet veel mensen kent in het werk wat je wilt gaan doen, kun je nog zo goed zijn, je wordt er niet voor gevraagd.

Met de Perspectief werkplaats bouw je aan dat netwerk. Als mensen je weten te waarderen voor wat je werkelijk bent kunnen ze behulpzaam zijn om ergens binnen te komen, ergens waar ze jou nog niet kennen, maar waar je wel van waarde bent. Met de Perspectief werkplaats werken we op beide fronten aan het verdere herstel: doe het zelf samen

Eigen kracht

Je maakt gebruik van de  kracht die je hebt ontdekt bij het leren omgaan met je problemen, iets wat meer over jezelf zegt dan alles wat je daarvoor hebt geleerd. Die kracht is niet aangeleerd, maar komt echt uit jezelf. Die nieuw gevonden kracht kan wel lastig te hanteren zijn, je moet er nog wel op leren vertrouwen, er goed mee om kunnen gaan. Daar heb je zelfvertrouwen voor nodig, je moet de rust kunnen bewaren in lastige omstandigheden, je niet uit het veld laten slaan of jezelf overschreeuwen. Als je goed naar jezelf luistert hoor je zoveel meer. Anderen die dat verhaal herkennen, kunnen zich met jou verbinden. Op die manier is het werken aan je eigen verhaal een sterk middel om je zichtbaarheid te vergroten en samen te gaan werken op basis van vertrouwen.

Zelfvertrouwen

Als je weer aan de slag wilt, kun je wel wat zelfvertrouwen gebruiken. Als je het hebt, heb je dat eigenlijk niet in de gaten. Als het weg is, is het vrij lastig om het weer terug te krijgen. Positief over jezelf gaan denken helpt wel even, maar verandert de situatie niet echt. Vertrouwen is een gevoelskwestie, ook zelfvertrouwen, je krijgt het (terug) door dingen te doen, zaken aan te pakken, ook al is dat lastig in het begin.

Eigen regie

Hoe kun je je eigen koers bepalen? Als je de betekenis van je eigen verhaal kent, kun je het gaan gebruiken om die koers te bepalen en vast te houden. Daarvoor is het wel lastig om in alle verschillende verhalen die er in en door elkaar heen spelen te achterhalen welk verhaal de kern is en welk script er in dat verhaal zit. Met verhalende coaching kun je leren naar je eigen verhaal te luisteren.