Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Talent in perspectief

perspectief interview
Als je vastloopt in je werk, of de voldoening is verdwenen dan weet je wel wat je niet meer wil, maar hoe vind je iets waar je wel verder mee komt, werk wat je weer met plezier kunt doen? Daar heb je zelfreflectie voor nodig, daarmee vind je nieuwe ambities waarmee je je kunt ontwikkelen.

Als je weet waarom je iets wilt en waar je goed in bent, sta je sterker in je zoektocht naar geschikt werk. Het gaat niet om wie je bent, maar wat je kunt worden.

Zelfreflectie

Het loopbaan perspectief interview (op basis van jouw levensverhaal) zorgt voor die zelfreflectie, waarmee je kunt achterhalen wat de reden is van je keuzes die tot je huidige situatie hebben geleid. We hebben zelf een blinde vlek als het om die redenen gaat,  we hebben er wel een verhaal bij, maar klopt dat wel? Als je je eigen drijfveren, motivaties en ambities beter kent kun je veel gerichter zelf de volgende stap bepalen. Het loopbaan thema interview kost een paar gesprekken, maar levert een sterke start op voor je loopbaan verandering. Met loopbaan coaching kun je vervolgens dit gaan uitwerken naar een nieuw zoekprofiel waarmee je veel gerichter en met meer kans op succes naar je volgende baan kunt zoeken.  

Je favoriete verhaal

Het Loopbaan perspectief interview is gebaseerd op de biografische aanpak van ondermeer Eva de Waard. Met dit interview richten we ons op de kracht die het levensverhaal heeft bij de opbouw van onze identiteit, zowel in het werk als in het leven. Het stelt de vraag of we daar even uit durven stappen om dat verhaal te onderzoeken. Dan wordt duidelijk wat dat verhaal ons nog meer te vertellen heeft. In het interview gebruiken we een aantal sleutel verhalen en ervaringen die bepalend zijn voor de vraag waar we nu mee zitten en geven handvaten om naar andere oplossingen te gaan kijken, oplossingen die we eerder niet konden zien, omdat we daar een blinde vlek voor hebben. We gebruiken in het interview jeugdherinneringen, je favoriete verhalen, het beeld dat je van jezelf hebt en je belangrijkste motieven en interesses.  Op die manier krijg je in drie gesprekken een methode van zelfonderzoek die je bij de rest van je zoektocht bijzonder behulpzaam kan zijn. In plaats van één antwoord op je vraag, zie je de reden waarom die vraag tot een probleem is geworden en wat je  zelf kunt doen om verschillende antwoorden te vinden die je kunt uitproberen.

Uitproberen

Het loopbaan perspectief interview geeft je de tools in handen om echt je eigen keuzes te gaan maken. Deze aanpak geschikt is vooral geschikt als je zelf je loopbaan wilt sturen. Je krijgt een methode aangereikt waarmee je zelf aan de slag kunt.

mijn perspectief Contact