Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Stress en burn-out

Weer aan de slag na een burn-out
Stress, iedereen heeft er wel mee te maken. Stress houdt ons scherp.

Maar het is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een constant te hoge werkdruk, problemen op het werk. Of spanningen in het gezin door ziekte of ruzies. Als je stress hebt en daar verkeerd mee omgaat zorgt dat voor overbelasting en uitputting. In het ergste geval kun je overspannen of burn-out raken.

Een burn-out voel je vaak niet aankomen, je denkt "even wat uitrusten, dan gaat het wel weer" en vervolgens lijkt niets meer te kunnen. De problemen serieus nemen is dan de enige oplossing,

met de oorzaak aan de slag

Alleen hoe ga je dan verder, wat moet je wel doen en wat vooral niet? Thuis blijven zitten en hopen dat het weer overgaat is niet de beste aanpak. Voor iedereen zijn de oorzaken voor een burn-out weer anders, maar wat wel voor iedereen geldt is dat er altijd oorzaken zijn, anders was het niet gebeurd. De burn-out kan door allerlei omstandigheden zijn veroorzaakt: te hoge werkdruk, combinatie van werk en prive omstandigheden of heftige levensgebeurtenissen. Het is vervolgens zaak om te achterhalen waarom dat tot een burn-out heeft geleid, welk patroon bij jezelf zit daarachter? Dat kan van alles zijn, vaak heb je dat zelf niet zo in de gaten, maar het is wel vaak een kenmerkende manier waarop je op spanning reageert. Niet om vervolgens te concluderen dat je zelf de schuld van de burn-out bent, maar wel om ingangen te vinden hoe je er op een andere, gezondere manier mee om kan leren gaan.

werk aan herstel

In dat proces is re-integratie behulpzaam. Met re-integratie kijk je niet alleen naar het weer terugkeren in je eigen werk, maar vooral naar wat er kan veranderen om de oorzaken aan te pakken. Dat kan van alles zijn, een andere werkplek kan helpen om zaken uit te proberen en niet in je oude patroon te vervallen. Maar het kan ook een andere rol in je werk, of een andere manier van samenwerken zijn die veel kan opleveren. Iedereen heeft weer een ander patroon dat in de weg zit, dus heeft ook een andere aanpak bij de re-integratie nodig. Gewoon maar weer hopen dat alles wel weer bij het oude terugkomt werkt bijna nooit. 

Neem contact op voor individueel maatwerk bij de re-integratie.

Een praktijk verhaal

Hoe een burn-out je veel kan kosten, maar ook het nodige oplevert, een praktijk verhaal. Tom dacht, een burn-out? Mij overkomt zoiets niet! Lees verder>

 

mijn perspectief Contact