Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Rien Hordijk

De kracht van het verhaal
Loopbaan coaching helpt om de betekenis van werk in je leven te ontdekken en te gebruiken om zinvol werk te gaan doen.

Ik ben Rien Hordijk (1954), ik woon samen met Christel in Houten, heb een volwassen zoon en werk met veel plezier in Utrecht. Ik ben in 2001 zelfstandig als loopbaancoach gaan werken, na een loopbaan bij Douwe Egberts op verschillende posities. Het werk als loopbaancoach boeit me nog steeds, werk geeft betekenis aan je leven. Dat merk je vaak vooral als het tegenzit, het werk is een sleur geworden, je raakt het ineens kwijt of het kost alleen maar energie. Dan besef je dat je meer kwijt bent dan een bezigheid die geld oplevert. Weer terug vinden waar dat dan wel lukt, is een zoektocht die mij nog steeds bezig houdt. Er zijn geen pasklare oplossingen voor, elk verhaal dat iemand over zichzelf heeft is weer anders.  

Steeds meer heb ik daarin ontdekt hoe belangrijk het is om in dat verhaal over jezelf te leren zien wat je doet omdat je het je hebt aangeleerd en wat je doet als uitdrukking van jezelf.  Als je dat verschil kunt zien, kun je meer bij jezelf blijven en bewust kiezen voor werk en activiteiten die jezelf verder helpen.  Het is vaak lastig om dat zelf te achterhalen, ook allerlei goede adviezen van vrienden kunnen net de kern missen. Coaching kan je helpen de betekenis van je eigen verhaal te leren kennen. Ik gebruik daarvoor graag de verhalen die je zelf vertelt over gebeurtenissen in je leven.

Door naar de verschillende posities en rollen in dat verhaal te kijken (de rol van verteller, de hoofdpersoon en de karakters in je verhaal) ontdek je steeds meer de betekenis van het verhaal, dat wat het verhaal in beweging zet. Daarmee kom je veel sneller tot de kern, verhalen zijn erg krachtig. Je moet het wel leren hanteren, de kern kan je alleen maar zelf ontdekken, voor de weg ernaartoe kan ik zeker behulpzaam zijn.  Mijn eigen loopbaan is langs veel verschillende kanten gegaan, waar ik veel van heb geleerd.  Vooral heb ik geleerd om niet in conclusies te gaan denken (zo zit het),  maar de ruimte te nemen om steeds nieuwe dingen te ontdekken bij en van jezelf.

Mijn CV vind je hier.

Wie zijn wij?

Hordijk Loopbaanperspectief is een samenwerkingsverband van zelfstandigen.
Het bureau is opgezet door Rien Hordijk, de anderen hebben allen hun eigen zelfstandige praktijk, van waaruit we samenwerken aan loopbaancoaching, outplacement en re-integratie. We zijn sterk in coaching om jezelf in het werk te hervinden.

mijn perspectief Contact