Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Reintegratie 2e spoor

Reintegratie met de menselijke maat
Als je in je werk bent uitgevallen met lichamelijke en/of psychische klachten waardoor je het eigen werk niet meer kan doen, kan het lastig zijn met passend werk weer aan de slag te komen.

Door de ziekte ben je niet alleen je vertrouwen in je gezondheid kwijt, maar ook de regie over je eigen leven. Je doet misschien wel tijdelijk aangepast werk, maar dat is geen permanente oplossing. Re-integratie buiten de deur (2e spoor) is dan noodzakelijk maar hoe maak je dat succesvol? De oplossing buiten de deur zoeken is vaak erg onzeker en niet zo gemakkelijk te realiseren.  Dan komt het erop aan de omslag te maken, de aandacht te richten op nieuwe kansen en door te gaan tot het succesvol is, zodat je weer regie over de eigen toekomst krijgt.

2e spoor wordt 2e kans

Wij zijn re-integratiespecialisten die geloven in de menselijke maat, met aandacht voor kwaliteiten en nieuwe kansen op werk. Het heeft weinig zin om tijdens je ziekte, terwijl herstel nog helemaal niet duidelijk is, te gaan solliciteren op functies bij andere organisaties, die daar niet op zitten te wachten en waarmee je een terugkeer in je eigen werk, al dan niet aangepast op het spel zet

Die menselijke maat is werk bij een andere organisatie, waarbij je gedetacheerd (of via collegiale uitlening tijdelijk geplaatst) wordt waar je werk kan doen dat daar blijft liggen. Het dienstverband met de eigen organisatie blijft in tact en zodra er nieuwe kansen op werk bij de eigen organisatie ontstaan blijft dat beschikbaar voor jou.

Een prima manier om nieuwe werkzaamheden en taken uit te proberen, zonder gelijk je schepen achter je te verbranden, je doet nieuwe werkervaring op, ontdekt nieuwe mogelijkheden en kan als je er echt mee uit de voeten kan, nieuw werk van maken en naar soortgelijke functies uit gaan kijken en, als je er voldoende voor herstelt bent, ook naar gaan solliciteren. Daarbij blijft het raadzaam dat werk op detacheringsbasis te blijven doen tot dat de WIA keuring achter de rug is en het werk bij een andere werkgever met een schone lij kan beginnen. 

Door deze aanpak bereiken we duurzame resultaten, voor zowel de medewerker als de organisatie.

Blijf zelf aan het stuur

Bij onze re-integratiebegeleiding staat jouw verhaal en je mogelijkheden centraal. Juist als er allerlei beperkingen zijn die jou verhinderen door te gaan met het eigen werk, is het belangrijk om die mogelijkheden en talenten opnieuw te achterhalen.

Onze re-integratie kenmerkt zich door:

  • Proactief: de regie op je leven en werk weer terugkrijgen.
  • Aan de slag met werk waar je beter van wordt, je herstel ondersteund en zinvol is.
  • Re-integratie 2e spoor met de menselijke maat, een eerste stap op weg naar duurzaam werk

.

Perspectief Werkplaats Contact