Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

ontwikkel advies

loopbaan ontwikkeladvies
Het ontwikkeladvies is een kort traject van vier gesprekken om je te bezinnen op een zinvolle voortzetting van je loopbaan als je al geruime tijd aan het werk bent. Voor deelnemers die ouder zijn dan 45 jaar is dit ontwikkeladvies tijdelijk gratis, het wordt dit jaar betaald door de overheid.

 

Met het ontwikkeladvies kun je een aantal concrete vragen rond je werk en je loopbaan onderzoeken en achterhalen wat er voor nodig is om zelf zaken te veranderen. Dat kunnen zaken zijn die je in je werk kunt veranderen waardoor je er verder in ontwikkelt, of nieuwe activiteiten buiten je werk waar je ervaring in op wilt doen, of een opleiding waar je veel zin in hebt, maar waar je je van afvraagt wat je er mee kunt doen. Zo'n concrete vraag biedt de mogelijkheid om te achterhalen wat je nodig hebt om zelf dit soort problemen op te kunnen lossen. Wat motiveert je om je ergens voor in te zetten? Wat heb je nodig uit je omgeving en netwerk om betrouwbaar keuzes te maken en hoe doe je dat? Daarvoor bieden de gesprekken met een loopbaancoach de handvaten om inzicht te krijgen in je drijfveren, talenten en ambities die kenmerkend voor je zijn.  Die drijfveren en talenten hebben in het verleden in verschillende situaties die ambities vormgegeven. De vraag is of die ambities nog voldoen, geven ze nog voldoende elan om je verder te ontwikkelen, of heeft de routine het overgenomen?
Zelfreflectie maakt zichtbaar welke verandering het elan in de loopbaan terug kan brengen en wat daarvoor nodig is.

Voor die zelfreflectie maken we gebruik van het Career Story Interview.  Daarmee krijg je een methode aangereikt waarmee je zelf aan de slag kunt en die je kunt gebruiken om zelf te achterhalen hoe je verder kunt komen.

Met behulp van deze methodiek ontwikkel je op basis van de ambitie een nieuw profiel,  de eerste stap naar een verandering in òf van het werk.

Neem contact op voor meer informatie.  

met je talent aan de slag

Met loopbaancoaching gebruik je jouw eigen verhaal om je talent te ontdekken. Met het Perspectief Interview kun je je talent en je ambitie ontdekken en inzetten bij de keuzes die je wilt maken.

mijn perspectief Contact