Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Michiel V.

De berg
Ik kwam bij Rien met de vraag van help mijn richting te bepalen in wat ik wil. Ik was een aantal jaren dolende, verschillende dingen opgestart en ook weer gestopt.

Eerder had ik al eens een loopbaantraject doorlopen dus ik gaf aan ook sceptisch in het verhaal te staan want het was destijds niet gelukt om een richting te bepalen. Maar ik had wel behoefte aan een klankboord om uit mijn doolhof te (kunnen) komen. Na enkele sessies waarin Rien een beeld over mij kon vormen, gingen we hands-on gericht verder. Mijn uitdaging was om mensen te vragen om te helpen maar dat wilde ik niet. Ik vind je moet het zelf kunnen. Rien noemde deze hindernis een berg en je zal deze berg moeten passeren als je verder vooruit wilt. Een andere mogelijkheid is er niet. Na diverse sollicitatieroutes bewandeld te hebben, waarbij Rien me steeds wees op dat ik die hindernis toch gewoon moet passeren, heb ik uiteindelijk de handschoen opgepakt. En met de hulpvraag op pad. Niet om hulp te vragen maar meer mocht je iemand kennen die zo iemand nog zoekt, laat het hem dan aan mij denken. Maar ook zelf weer op pad om met een eigen verhaal – waar ik me senang bij voel. Rien houdt je bij de les en brengt je iedere keer weer terug naar de hindernis die je moet passeren. Dat is zijn kracht en daar groei jezelf van. Michiel (47 jaar. Utrecht, 2015).

De berg passeren

Mijn uitdaging was om mensen te vragen om te helpen maar dat wilde ik niet. Ik vind je moet het zelf kunnen. Rien noemde deze hindernis een berg en je zal deze berg moeten passeren als je verder vooruit wilt. Een andere mogelijkheid is er niet.

mijn perspectief Contact