Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Met UWV uitkering

Wil je weer aan het werk?
Wil je na een ziekte periode of na langduriger uitval met een ziektewet, WIA of Wajong uitkering weer aan de slag en kun je wel wat hulp gebruiken? De Perspectief Werkplaats biedt ondersteuning bij het vinden van zinvol werk. We gaan uit van jouw verhaal, jouw kwaliteiten en talenten. We helpen die zichtbaar maken en te gebruiken om een netwerk op te bouwen waar je verder mee komt.

Herken je dat?

Je wilt wel weer aan het werk, terwijl je er al een tijd uit bent. Je gaat solliciteren, maar je denkt: ‘dat lukt mij toch niet’ of ‘wie zit er op mij te wachten?’. Solliciteren lijkt een eindeloze weg met veel afwijzingen en waar moet je beginnen?  Terwijl werk je wel verder kan helpen, je doet weer mee. Hoe kun je werk zoeken en op jezelf blijven vertrouwen? Wij bieden je een nieuw perspectief.

Onze aanpak

Jouw verhaal in een ander licht

Wij gaan uit van jouw verhaal. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Daar zitten kwaliteiten en talenten in verborgen. Jouw verhaal wordt wellicht gekleurd doordat je al langer geen werk hebt door ziekte of andere omstandigheden. Dat hoeft niet negatief te zijn voor het vinden van werk, in tegendeel. Je hebt bijvoorbeeld kracht en moed gehad om met jouw situatie om te gaan. Zo kan datgene wat je meegemaakt hebt een ander perspectief krijgen. Dit kun je inzetten om passend werk te vinden. Cruijff zei het al: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’. En zo is het maar net. Met de Perspectief Werkplaats maak je een krachtig verhaal.

Werk zoeken doe je samen

Als je werk zoekt gaat het er niet alleen om wat je kunt, maar ook om wie je kent. Kijk maar eens naar jezelf. Als jij iemand nodig hebt om iets te repareren in je huis, ga je om je heen vragen of iemand nog een goede klusjesman kent. Je wilt namelijk iemand die goed en betrouwbaar is. Zo gaat dat met werk ook. Werkgevers zijn op zoek naar goede mensen. En het helpt als ze via-via horen wie ze moeten hebben.

Je hebt dus een netwerk nodig van mensen die jou ondersteunen in je zoektocht naar werk. Met de Perspectief Werkplaats bouw je aan jouw netwerk.

Een steuntje in de rug

Het zoeken naar werk kan best spannend zijn: zeg je wel de goede dingen in een gesprek? Durf je contacten te leggen over werk? Kun je een teleurstelling aan?

Als je weer met werk begint, kom je ook voor uitdagingen te staan. Zeker als je al een tijd uit het werk bent. Wij helpen je meer vertrouwen te krijgen. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld de hartcoherentietraining. Je leert op een eenvoudige manier omgaan met jouw persoonlijke stress. Met de Perspectief Werkplaats blijf je op spannende momenten stress de baas.

Wat klanten zeggen:

“De aanpak van Rien is mild van stijl en confronterend tegelijkertijd. Ik durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie en om voor mijn keuzes te staan. Het effect van deze zoektocht  is dat ik nu werk als leidinggevende in een overzichtelijk bedrijf. Een fris werkterrein waarin ik uitgedaagd wordt het goede in mezelf naar buiten te brengen”.

“Jacqueline heeft mij weer met enthousiasme naar werk en naar mijn eigen kracht leren kijken. Ook al weet ik het allemaal wel, er zijn momenten dat je er niet meer in geloofd en nu heb dat gelukkig weer wel. Ik kan ook weer zien wat er wel mogelijk is”.

Klant beoordelingen

Jaarlijks worden de resultaten van de re-integratietrajecten die we doen beoordeeld door onze klanten via een onafhankelijk onderzoek van bureau KlantOK in opdracht van de UWV. Afgelopen jaar levert dat een klantwaardering op van 8.8. Meer informatie hierover vind je hier

Perspectief Werkplaats Contact