Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Loopbaan coaching

Nieuw perspectief ontwikkelen
Als je niet weet hoe je verder moet in of met je werk, helpt loopbaan coaching je kompas te vinden waarmee je eigen koers kunt bepalen.

Nieuw perspectief

Wanneer je zelf niet precies weet welke kant het op moet in je werk kan loopbaan coaching je helpen de richting in het werk te bepalen. Je verhaal over je huidige situatie geeft inzicht in hoe jouw loopbaan vraag ontstaan is. Het verhaal legt verband tussen de verschillende gebeurtenissen en geeft er betekenis aan. Je kunt dat verhaal verhelderen, door erover te vertellen en er een script in ontdekken. Het helpt om de rode lijn te vinden in al die verschillende activiteiten en gebeurtenissen die je leven en je loopbaan bepaald hebben. Ik gebruik daarvoor het Loopbaan perspectief Interview.

Hoe beter we in staat zijn om het script van ons verhaal te achterhalen, hoe meer we eruit kunnen halen voor onze keuzes op dit moment en in de toekomst. Op basis van kenmerkende gebeurtenissen en de betekenis die dat voor ons heeft wordt een rode draad zichtbaar en het thema dat telkens terugkeert en voor verbinding zorgt. Samen met onze interesses en overtuigingen vormen ze het verhaal dat we over onszelf vertellen. Het is tevens de sleutel voor het oplossen van de vraag hoe dit verhaal verder gaat, wat we met ons leven en ons werk willen bereiken.

Een nieuw perspectief voor zelfsturing

Wanneer je op die manier je loopbaan hebt onderzocht kun je jouw koers achterhalen. Wat heb je telkens ingezet om zaken in je werk te bereiken? Op die manier kun je je volgende stappen in je loopbaan zelf gaan sturen en bepaal je zelf de richting. Dat is wat we zelfsturing noemen: een sterk innerlijk kompas dat je de weg wijst. Je weet niet alleen wat je levensthema is, je weet ook hoe je er gebruik van kunt maken en je talent ontdekken waarmee je jouw nieuwe werk profiel kan vorm geven.    

met je talent aan de slag

Met loopbaancoaching gebruik je jouw eigen verhaal om je loopbaan thema te ontdekken. Met het Loopbaan perspectief Interview kun je met die verhalen je kernthema en de rode lijn ontdekken en gebruiken bij de keuzes die je wilt maken.

mijn perspectief Contact