Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Hetty K

Mindfulness
De herstelperiode van mijn burnout viel samen met de opbouw van mijn eigen bedrijf. Een spannende fase waarin ik veel lijnen ging uitzetten, nieuwe dingen moest leren en veel beslissingen nam.

Nu kwam het er op aan om ‘stressvolle situaties’ anders te leren hanteren. Door de Mindfulness training bij Rien, leerde ik om systematisch stil te staan bij mezelf. Niet alleen leerde ik om mijn lichaamssignalen van spanning op tijd te herkennen. Ik leerde ook dat die ongewenste spanningsopbouw mijn verkeerde oplossing was geworden om met moeilijke gevoelens om te gaan die door situaties werden opgeroepen. Een soort wegmaken van gevoelens d.m.v. spanningsopbouw. De Mindfulness training hielp me de gevoelens te erkennen en er vooral  niet zoveel mee te hoeven. Tijdens de training had ik ook heel positieve gevoelens die ik gewoon helemaal tot me door kon laten dringen zonder er iets over te denken, van te vinden of mee te moeten. Dat zijn belangrijke ervaringen geweest waar ik op verder kan bouwen. Ik leerde dus meer dan stilstaan bij mijzelf. Ik kwam iets anders in het leven te staan, met meer aandacht  en iets milder dan voorheen. Hierdoor is er vaker een  soort zachtheid gekomen in mijn denken en is het allemaal wat makkelijker en veel leuker geworden. Ik ben nog steeds een harde werker, maar ik hoef geen roofbouw meer te plegen op mijzelf.

Hoe aandachttraining voor rust en helderheid kan zorgen

Annegreet van Bergen

Sinds enige tijd heb ik de gewoonte om tussen ontbijt en douche twintig minuten te mediteren. Het is net zoiets als tandenpoetsen, zei iemand die al langer mediteert. En zo was ik het ook gaan zien. >>Lees verder

mijn perspectief Contact