Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Herstel

Je herstel kwaliteit ontdekken
Herstel na een uitval in je werk door ziekte of een handicap betekent weer zelf greep krijgen op je leven, zelf kunnen bepalen hoe je verder gaat.

Je herstel kwaliteit: je verander kracht

Als je uitgevallen bent met een ernstige ziekte, aandoening of de terugslag van een ingrijpende gebeurtenis in je leven, is het niet altijd zo dat je weer geneest en verder kunt gaan met je leven zoals het voor de uitval was. Na de uitval is de aandacht vooral gericht op de problemen, de beperkingen en de behandeling ervan. Wanneer dat niet tot een oplossing leidt is het van belang om de aandacht te richten op je herstel. Herstel is iets heel anders dan genezing, herstel is het vermogen om de nieuwe situatie weer naar je eigen hand te kunnen zetten, zonder de (blijvende) problemen en veranderingen te gaan ontkennen. Daarvoor moet je op zoek naar de eigen kracht of kwaliteit die dat vermogen nieuw leven in kan blazen. Die kwaliteit ontdek je uit wat je hebt geleerd over jezelf in de crisis, wat je erdoor heen heeft gesleept, waar je ondanks alles wel trots op bent.

 Wij gaan op zoek naar die persoonlijke kwaliteit, de manier waarop jij met de problemen omgaat, wat jij ervan maakt in het eigen leven. Hierdoor komen we elke keer op nieuwe oplossingen. Want geen mens is hetzelfde. Een afwachtende houding helpt niet: we zetten daarom in op een actieve aanpak. Dat kan alleen als het echt aansluit bij jou en het werk wat je wilt gaan doen.

Re-integratie helpt bij:

- de draad van het werk oppakken als nog veel onzeker is

- de werkhervatting te gebruiken als ondersteuning van herstel

- werk vinden dat weer energie geeft

- eigenwaarde hervinden

Re-integratie in Utrecht: neem contact op

Zelfregie bij werkherstel

Hordijk Werkherstel ondersteunt, faciliteert en coacht de zelfregie van zieke medewerkers bij hun werkherstel. We ondersteunen zieke medewerkers bij het vormgeven van hun werkherstel en doen een werkvermogen onderzoek wanneer de medewerker dat nodig heeft.

 

Perspectief Werkplaats Contact