Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Helma van S.

doorvragen
Na een langdurige periode van werken in loondienst kwam ik op een dood spoor. Dat veroorzaakte stress, onbegrip en onzekerheid. Juist in die tijd bezocht ik de beurs in Utrecht voor startende ondernemers. Daar ontmoette ik Rien Hordijk van Loopbaanperspectief. Een cruciaal moment zo zou blijken.

Na een eerste gesprek aldaar besloot ik verder te gaan in een traject waarin het mogelijk bleek om eerste stappen te zetten in de richting van een eigen onderneming op het gebied van advies, coaching en supervisie.

In een geheel doorlopen van gesprekken waarin naast het opstellen van een ondernemingsplan, exploitatiebegroting en sterkte zwakte analyse, bleek met name de zelfpresentatie het grootste struikelblok. Dit onderwerp bleef tot het eind toe een punt van onderzoek en bespreking.

Aan de hand van een biografisch onderzoek legden we een verband tussen mijn levensgeschiedenis en dat wat mij drijft en inspireert tot wat ik nu in mijn werk belangrijk vind en neer wil zetten. Door deze exercitie zijn die drijfveren nu als een soort borging en motto voor mijn werk geworden.

Omdat ik ondertussen kon werken aan een aantal grote klussen, kon ik mijn zelfvertrouwen opbouwen, waarbij de steun van Rien zorgde voor een inbedding en verankering van dat wat ik aan ervaring opdeed. Het opdoen van ervaring aan de ene kant en het daarbij reflecteren vanaf de zijlijn, naar wat dat nu betekende voor mijn groeiend ondernemerschap, is uiteindelijk onontbeerlijk gebleken voor mijn verdere groei.

Wat werkte was het voortdurende doorvragen op de werkwijze die ik hanteerde. Rien hielp daarmee aan het zichtbaar maken van eigen werkwijze en resultaat daarvan. Deze werkwijze leverde op dat ik in dit hele traject kon groeien tot beginnend ondernemer.

Zelfstandig aan de slag

Als je zelfstandig aan de slag wilt gaan met dienstverlening waar je goed in bent, dan kun je op de starterswerkplaats ondersteuning krijgen bij het uitwerken van een presentatie van jouw unieke aanbod in een aansprekende vorm.

mijn perspectief Contact