Loopbaancoaching

Loopbaanperspectief

Dick O

confrontatie en uitnodiging
Voorjaar 2006 ben ik gestart bij Rien Hordijk met het Zelfstandig Perspectief Traject. Na een lange periode in loondienst te hebben gewerkt bij een groot Re-integratiebedrijf.

Daarna een (te lange) tijd noodgedwongen met een burn-out in ziektewet te hebben gezeten en uiteindelijk WW klant te zijn geworden. Ik had recht op een IRO welke ik vooral wilde besteden aan het onderzoeken of ZZP-er of wellicht freelancer in de loopbaan/reintegratiebranche voor mij een reële optie zou zijn.

Na een prettig intake gesprek waarin er sprake was van de “klik” ben ik met het traject van start gegaan. Vooral de workshops Netwerken en Acquisitie heb ik zeer inspirerend gevonden. Vooral het presenteren en daarmee profileren van jezelf heb ik als een belangrijk onderdeel ervaren en heeft het vertrouwen in mijzelf gesterkt.

Gedurende het traject werd het voor mij steeds duidelijker dat naast het vormgeven van werk als ZZP-er of freelancer en een eigen praktijk voor loopbaanreading (voor info zie Starterswerkplaats).Ik de behoefte voelde aan een kleine parttime baan bij een organisatie om zo ook van een financiële basis verzekerd te zijn. Na de nodige teleurstellende sollicitaties, wat inherent is aan de functie van sollicitant, ben ik sinds de zomer van 2007 als coördinator van een werk/leerbedrijf binnen het MBO met plezier parttime aan het werk. Daarnaast ben ik bezig met het product loopbaanreading in de markt te zetten, met tot op heden tevreden klanten.

In de begeleiding van Loopbaanperspectief vond ik voor mij de mooie combinatie van ruimte geven aan mijn zoekproces, het bieden van structuur, confrontatie en de uitnodiging om mijn drijfveren nader te onderzoeken.

Zelfstandig aan de slag

Als je zelfstandig aan de slag wilt gaan met dienstverlening waar je goed in bent dan kun je op de starterswerkplaats ondersteuning krijgen bij het uitwerken van een presentatie van jouw unieke aanbod in een aansprekende vorm.

mijn perspectief Contact